DOEL VAN DE VERENIGING

(laatste keer bijgewerkt 12 juli 2022)

De Vereniging van Bechterewpatiënten Zuid-Limburg, is in 1979 opgericht. De eerste bijeenkomst vond plaats op 16 mei 1979 en in september van dat jaar ging de vereniging van start met circa 20 leden. Op dit moment telt de vereniging ongeveer 50 betalende leden.  Per 1 januari 2022 zijn de drie groepen die nog over waren samengevoegd tot één groep op dinsdagmiddag.

De vereniging stelt zich ten doel om Bechterew patiënten uit Zuid-Limburg die bij de vereniging zijn aangesloten te leren met hun ziekte om te gaan en door gerichte oefeningen onder leiding van ervaren fysiotherapeuten, de verdergaande verstijving zo goed mogelijk tegen te gaan.

Daartoe organiseert zij een oefenmiddag waar in groepsverband gerichte oefeningen worden gedaan door middel van hydrotherapie en sporttherapie.  Daarnaast staat het laatste gedeelte van een sessie uit 2 sportelementen te weten badminton en volleybal. Dit alles vindt plaats onder leiding van ervaren fysiotherapeuten. De Bechterew patiënten leren zo oefeningen die ze ook zelf thuis kunnen doen.

Zo ontstaat ook lotgenoten contact, waardoor men onderling ervaringen en informatie kan uitwisselen en van elkaar kan leren hoe men met bepaalde problemen kan omgaan.

 

Heb je de Ziekte van Bechterew en wil je eens kennismaken met onze vereniging, kom dan gerust langs op dinsdagmiddag om 15:30 uur. Je kunt dan een paar sessies meedoen en daarna pas beslissen of je lid wilt worden. Onze deur staat altijd open.

%d bloggers liken dit: