DOEL VAN DE VERENIGING

De Vereniging van Bechterewpatiënten Zuid-Limburg, is in 1979 opgericht. De eerste bijeenkomst vond plaats op 16 mei 1979 en in september van dat jaar ging de vereniging van start met circa 20 leden. Van die oorspronkelijke groep zijn nog maar een paar mensen over, o.a. Jan Slangen van de dinsdagmiddag groep maar ook Piet Willems van de groep Born en oud voorzitter is al lang lid van de vereniging. Op dit moment telt de vereniging ongeveer 70 betalende leden.

De vereniging stelt zich ten doel om Bechterew patiënten uit Zuid Limburg die bij de vereniging zijn aangesloten te leren met hun ziekte om te gaan en door gerichte oefeningen onder leiding van ervaren fysiotherapeuten, de verdergaande verstijving zo goed mogelijk tegen te gaan.

Daartoe organiseert zij oefenmiddagen en avonden waar in groepsverband gerichte oefeningen worden gedaan en hydrotherapie en sport therapie plaats vinden onder leiding van ervaren fysiotherapeuten. De Bechterew patiënten leren zo oefeningen die ze ook zelf thuis kunnen doen.

Zo ontstaat ook lotgenoten contact, waardoor men onderling ervaringen en informatie kan uitwisselen en van elkaar kan leren hoe men met bepaalde problemen kan omgaan.

%d bloggers liken dit: