ACTIVITEITEN

(laatste keer bijgewerkt maandag 17 mei 2022)

Steeds vinden in groepsverband zowel gerichte bewegingsoefeningen (drie kwartier), hydrotherapie  in verwarmd water (half uur), en speltherapie plaats (drie kwartier). De speltherapie betreft  badminton en  volleybal. De therapie staat steeds onder leiding van ervaren fysiotherapeuten.

De groep heeft twee coördinatoren die de presentielijsten bijhouden. Zij zijn ook het aanspreekpunt van de leden van de groep en het intermediair met het bestuur.

Wandeling:

Door 2 van onze leden is een wandeltocht uitgezet die we willen lopen op donderdag 12 mei 2022. We komen om 10:30 uur bij elkaar op de parkeerplaats van Adelante in Hoensbroek en carpoolen dan naar ons startpunt. Onderweg zal er ruimte zijn om te picknicken. Zorg dus dat je wat bij je hebt hiervoor. We hopen op zoveel mogelijk deelnemers uiteraard. En er zijn geen kosten verbonden aan deze wandeling.

Verslag van onze wandeling:

Hallo Kanjers.

Ja, de wandeling van donderdag zit erop. We hebben de ronde gehaald met prachtig wandelweer. In één ruk naar het “Dohmenpark” waar we eerst naar die twee graven gingen kijken waar Willy Dohmen met zijn schoolvriend begraven liggen. Ja. Deze twee heren hebben het “Dohmenpark” gemaakt zoals het er nu bij ligt. Toen nog even in hun museum gekeken en even gerust voor de afdaling naar beneden. Want dit park is gemaakt in een “kieskoel” zoals wij dat zeggen. Toen gezellig gepicknickt op de mooie banken bij een vijver daar onder in de “koel”.

We konden niet blijven zitten en dus de weg omhoog genomen. Een heel behoorlijke klim. Boven gekomen hebben we onze weg vervolgd naar een terras in de buurt. Het begon hier en daar al wat te “pitsen”, maar ik dacht al aan komende dinsdag dat Jana ons op de matten goed pijn kan doen. Dus even tanden op mekaar (gelukkig had ik mijn gebit in) en alleen maar denken; waar is dat terras. Maar plotseling gloorde er een terras aan de horizon. Een zucht van verlichting ging door de groep. Dat terras bestond echt, het was geen Fata Morgana. Lekker ons drankje besteld en nog even bijbabbelen. Ik zeg maar zo. We hebben genoten met een beetje pijn hier en daar, mooi weer en een mooie prestatie.

Groetjes. Marinus Caenen.

PS: Er is nog even overleg gepleegd en er is uitgekomen dat ons schabolleke, en dat is geen grap, de volgende wandeling voor zijn rekening neemt. Nu vragen velen zich af wie dat is. Hij staat op de foto die een dezer dagen op de app komt. Even een beetje verklappen. Hij heeft een rose truitje aan.

%d bloggers liken dit: